سایت بزرگ آموزشی تفریحی

منصورخان

۲ مطلب در خرداد ۱۳۹۷ ثبت شده است

پنیر

چهارشنبه, ۹ خرداد ۱۳۹۷، ۰۵:۰۰ ق.ظ

پنیر

خواص پنیر ، طرز تهیه پنیر ، پنیر و باردام ، پنیر و گردو ، پنیر و اسید معده ، پنیر و خرما ، پنیر و انگور ، پنیر و هندوانه

پنیر

در این مطلب از سایت جسارت می خواهیم در مورد پنیرها و خواص آن و طرز تهیه پنیرها صحبت کنیم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.شاید برایتان جالب باشد که پنیرها یک مادهٔ غذایی باستانی هستند که ریشه آن به دوران پیش از تاریخ بر می‌گردد. هیچ‌کس نمی‌داند چه کسی و در کجا اولین پنیر درست شده است، اما زمان‌های قدیم در مصر، یونان و روم باستان یک غذای محبوب بشمار می‌رفته است. اما بهترین سناریویی که برای تولید اولین پنیرها قبول شده‌است به ۱۰٬۰۰۰ سال پیش در منطقه‌ای از خاورمیانه یا آسیا بر می‌گردد، جایی که چوپانان از شکم خالی بزها بجای وسیله‌ای برای حمل شیر تازه استفاده می‌کردند. در این حین آنزیم موجود در شکم خشک شده بز به همراه گرمای نور آفتاب بر شیر اثر کرده و باعث دلمه شدن آن می‌شود و آن را تبدیل به شیر بسته شده به همراه مایع پنیر می‌کند. گله داران این پنیر اولیه را از روی گرسنگی مصرف می‌کردند.محبوب ترین پنیرهای ایرانی پنیر لیقوان تبریز میباشد.

پنیر

به گزارش سایت جسارت از ویکی پدیا پنیرها یکی از گونه‌های لبنیات هستند که بطور گسترده‌ای در صدها نوع مختلف از شیر تهیه می‌شوند. این ماده را از دَلَمَه‌شدن شیر، معمولاً شیر گاو، گاومیش، شتر٬بز و گوسفند تهیه می‌کنند. شیر از طریق کشت باکتری‌ها ترش (اسیدی) می‌شود. سپس با اضافه شدن آنزیم مایه آن (Rennet) یا یک جایگزین (مانند اسید استیک یا سرکه) دَلَمَه می‌شود و شیر بسته‌شده و آب پنیر بدست می‌آید. بیشتر پنیرها در درجه حرارت پخت‌وپز ذوب می‌شوند. انواع پنیرها را بر اساس ویژگی‌هایشان چند نوع دسته‌بندی مختلف می‌کنند از جمله نوع ترکیبات شیر، آنزیم مورد استفاده برای ترش‌کردن آن، رژیم غذایی حیوان، روش کار و میزان رطوبت پنیرها

خواص پنیر

این ماده غذای پروتئین دار کاملی است و منبع خوبی از پروتئین، کلسیم و فسفر می باشد و کاملا می تواند جای گوشت را بگیرد. به همین جهت گیاه خوارانی که گوشت نمی خورند به جای آن این ماده را مصرف می کنند. پنیرها به استثنای لاکتوز، موادی دارد که در شیر موجود است مثل پروتئین، چربی و ویتامین خصوصا ویتامین های A و B. یکی از مزایای پنیرها بر شیر هضم ساده تر آن است البته به استثنای پنیرهای خیلی چرب و یا خیلی تخمیر شده.پنیرها دارای کلسیم و فسفر فراوان است و برای کسانی که کار فکری می کنند و خسته می شوند لازم است.کسانی که بیماری دیابت دارند می توانند پنیرها را بخورند زیرا پنیرها مواد قندی ندارد. مصرف پنیرها به افرادی که به دلایلی عدم تحمل به لاکتوز شیر دارند نیز توصیه می شود.

طرز تهیه پنیر

یک کیلو شیر و 4 قاشق غذاخوری ماست نیاز داریم.ابتدا شیر را بجوشانید. سپس شعله اجاق را کم کنید و 4 قاشق ماست به آن بیفزایید. مدت 7 دقیقه به هم بزنید تا شیر بریده شود. بعد آن را از پارچه نازکی که داخل آبکش قرار داده‌اید، رد کنید و پارچه را روی پنیر برگردانید و به مدت 4 الی 5 ساعت روی آن جسمی سنگین قرار دهید تا آب آن خارج شود. بعد پنیر را قطعه قطعه کرده، در آب نمک نگهداری کنید.

پنیر در بارداری

در دوران بارداری پنیرهای قابل مصرف پنیرهای سفت هستند که مشکلی ندارند مانند پنیرهای چدار – پنیرهای فتا – پنیرهای گودا – پنیرهای پارمسان – پنیرهای لستر قرمز.البته پنیرهایی مانند پنیر تبریز و لیقوان هم که در کشور خودمان زیاد استفاده می شود، در دسته پنیرهای سفت قرار می گیرند.پنیرهای فرآوری شده نیز چون فرآوری شده اند مشکلی ندارند.مانند پنیرهای سیر و پنیرهای خامه‌ای و پنیرهای مازارلا.اما پنیرهای نرم نباید در دوران بارداری خورده شوند.پنیرهایی مانند پنیرهای بز نباید در این دوران استفاده شود.پنیرهای کپک زده تهیه شده از شیر بز و گاو هم از جمله خوراکی هایی هستند که نباید مصرف شوند.پنیرهای چرب و پنیرهای دانمارکی از جمله پنیرهایی هستند که مصرف آنها در این دوران به هیچ عنوان توصیه نمی شود.پنیرهای نرم حاوی باکتری لیستریاست که باعث سقط، زایمان زودرس و حتی مرگ جنین می شود

پنیر و بادام

پنیرها را نباید با بادام مصرف کرد؛ زیرا موجب فساد در معده شده و گوارش را با مشکل رو به رو می کند و به عنوان عامل مهمی در تشکیل سنگ کلیه و سنگ مثانه محسوب می شود.پس دقت داشته باشید که خوردن پنیرها با بادام ممنوع است.مصرف پنیرها با ماست چکیده و پنیرها با بادام باعث لکه و پیسی در پوست صورت می شود.

پنیر و گردو

توجه داشته باشید که اگر پنیرها همراه با گردو مصرف شود، چاق کننده است، همچنین مصرف پنیرها همراه با گردو، نعناع و آویشن نیز چاق کننده است. پس کسانی که قصد افزایش وزن دارند بهتر است پنیرها را با گردو بخورند.اگر پنیر، همراه با گردو مصرف شود، چاق کننده است، همچنین مصرف پنیرها همراه با گردو، نعناع و آویشن نیز چاق کننده است. پنیرها، خصوصا پنیر کهنه و نگهداری شده در آب نمک و گردو به دلیل محتوای بالای تیرامین می توانند یکی از علل سردرد باشند لذا افرادی که مبتلا به سردرد بخصوص سردردهای میگرنی هستند می توانند با حذف این دو ماده ، احتمال تاثیر آن بر سردردشان را بررسی کنند چرا که میزان تیر آمین در پنیرها با توجه به نوع فرآیند ، نوع تخمیر و قدمت متفاوت است و از طرف دیگر میزان حساسیت افراد مختلف به مواد غذایی متغیر می باشد.

پنیر و اسید معده

به گزارش سایت جسارت پنیرها به طور طبیعی حاوی چربی هستند. مواد غذایی چرب نیز مدت زمان بیشتری در معده می‌مانند و کار هضم با تاخیر انجام می‌شود. در نتیجه روی اسفنکتر مری فشار آمده و اسید معده بالا می‌آید. از بین پنیرهای چرب می‌توان به پنیر چدار، پنیر خامه ای، پنیر گودا، پارمزان و پنیر استیلتون اشاره کرد. پنیرهای دیگری مانند پنیر کوتاژ، ریکوتا و تمام پنیرهایی که روی آن ها نوشته شده است «کم چرب» جزو انواع کم چرب هستند. اگر از مشکل ریفلاکس معده رنج می‌برید بهتر است از پنیرهای کم چرب و آن هم به میزان معقول استفاده کنید.

پنیر خرما

پنیر خرما از چند درخت مختلف خرمای کبکاب از منطقه تهیه و توسط مخلوط‌کن خرد و در دمای 70 درجه سانتی‎گراد به‎صورت پودر خشک در آمد. چربی‌های نمونه‌ها استخراج و توسط روشBligh & Dyer و کروماتوگرافی GC مورد آنالیز قرار گرفت. میزان پروتئین تام و کربوهیدرات‌ها به‌ترتیب با روش کجل- دال و لین – آینون (Eynon Lane –and Kjldahl) اندازه‌گیری شد. مواد معدنی موجود در نمونه‌ها توسط روش اتمیک آبزوربشن تعیین مقدار گردید. همچنین مقدار فیبر موجود در نمونه‌ها اندازه‎گیری شد. یافته‌ها: میانگین مقدار چربی تام نمونه‌ها 5/0±27/0 گرم در 28 گرم تعیین گردید. میزان اسیدهای چرب غیراشباع موجود در نمونه‌های مورد آزمایش عمدتاً اسیدهای چرب لینولئیک، لینولنیک و اولئیک جمعاً 2/27 درصد کل چربی‌ها را تشکیل می‌دهند. عمده‌ترین چربی اشباع موجود در نمونه‌ها اسید پالمتیک می‌باشد. میزان پروتئین تام نمونه‌ها 3/0 گرم در هر اونس (28 گرم) تخمین زده شد. مقدار کربوهیدرات نمونه‌ها 29/2 گرم در هر اونس تعیین مقدار گردید. مواد معدنی موجود در نمونه‌ها عمدتاً روی، آهن، منیزیم، فسفر، منگنز، کلسیم، پتاسیم و سلنیوم می‌باشد. نتیجه‌گیری: از نتایج این مطالعه این‌طور به‌عمل می‌آید که پنیر خرما حاوی اسیدهای چرب ضروری و مواد معدنی مفید به‌ویژه روی که اثرات ضد التهابی دارد می‌باشد. میزان فیبر خام موجود در نمونه‌ها ارزش غذایی آنها را بیشتر نشان می-دهد و پیشنهاد می‌شود که این محصول به‎عنوان یک مواد مغذی بدون کلسترول مورد استفاده در رژیم‌های غذایی مختلف قرار گیرد.

پنیر و هندوانه و گوجه

حسن اکبری متخصص آسیب شناسی و طب سنتی ایرانی با اشاره به این که پنیرها یک ماده پروتئینی با طبع سرد هستند و نباید آن را با گوجه، خیار و هندوانه که تب سرد دارند، خورد اظهار کرد: بسیاری از افراد بر اساس عادت همیشگی در صبحانه و میان وعده ها پنیر را با گوجه و خیار یا هندوانه می خورند. این امر باعث بروز بسیاری از عارضه ها و برخی بیماری ها شامل دیابت، ام اس، اختلالات عصبی، گوارشی و غیره می شود.مصرف همزمان پنیرها با خیار، گوجه، هندوانه و یا سردی های دیگر باعث بروز عارضه ها و بیماری ها می شود، این امر عمر را کوتاه می کند. بهتر است افرادی که تمایل به مصرف همزمان پنیرها، خیار، گوجه و یا هندوانه را دارند به مقدار نصف به نصف از گردو استفاده کنند؛ یعنی برابر 50 گرم پنیر، گوجه و خیار یا هندوانه از 50 گرم گردو استفاده کنند. پنیرها دارای مولکول های پروتئینی پیچیده است و برای تجزیه شدن نیاز به مقدار زیادی انرژی دارد. به همین دلیل هنگام تجزیه انرژی زیادی را از بدن دریافت می کند. مصرف همزمان پنیرها با گوجه و خیار یا هندوانه که از مواد سرد هستند. باعث تشدید این فرآیند می شود.

خواص پنیر در طب سنتی

بالا برنده سرعت هضم غذا بهترین ضد یبوست بهترین کاهش دهنده وزن بهترین از بین برنده سلولیت بهترین پایین آورنده چربی خون بهترین تنظیم کننده قند خون بهترین تنظیم کننده فشارخون بالا بهترین مکمل غذایی برای ورزشکاران بهترین مکمل غذایی برای سالمندان اثر آنتی اکسیدانی فوق العاده مفید در رشد و تقویت استخوان تقویت سیستم ایمنی بدن کمک به دفع سنگ کلیه کمک به دفع سنگ صفرا درمان تورم مفاصل ، دست و با پا مفید برای افرادی که از خوردن مواد حاوی پروتئین منع شده اند

خواص پنیر در بدنسازی

ارزش غذایی پنیرها منبع غنی پروتئین، کلسیم و فسفر می باشد. پروتئین در بین دیگر اعضای خانواده ی لبنیات، پنیرها دارای بیش ترین میزان پروتئین می باشد. پروتئین موجود در پنیرها از کیفیت خوبی برخوردار بوده و تقریبا دارای تمامی اسید آمینه های ضروری مورد نیاز بدن است.پنیر کاتیج، پنیر واقعی و در اصل پنیر تازه است. برای تولید این نوع پنیر تنها آنزیم پنیر(مایع پنیر) به شیر افزوده می شود و این آنزیم باعث می شود که پروتئین کازئین(که تا ۸۰ درصد پروتئین موجود در شیر را تشکیل می دهد) از شیر جدا شود و پس از آب گیری پنیرها به دست آید.

خواص پنیر در صبحانه

خوردن پنیرها به تنهایی و در وعده صبحانه، فرد را دچار رخوت، سستی و بی حالی و کندی در یادگیری و کاهش تمرکز ذهن می کند.یک متخصص تغذیه گفت:«با توجه به اینکه سرانه مصرف شیر در کشور در حد ناچیز است پنیر به عنوان یک ماده لبنی متراکم می تواند تا حد زیادی کلسیم مورد نیاز بدن را تأمین کند.» در جهان واقعی و مبنای اولیه تغذیه چیزی به معنای خوب یا بد مطلق وجود ندارد و هر ماده غذایی حتی به مقدار اندک نیز برای بدن لازم و ضروری است و نمی توان آن را از برنامه غذایی حذف کرد. به منظور حفظ سلامت بدن باید تنوع و تعادل بین مواد غذایی رعایت شود تا نیاز بدن به مواد مختلف از جمله املاح ، ویتامین ها و مواد مغذی برطرف و تأمین گردد. این متخصص تغذیه با اشاره به فواید پنیرها، حذف این ماده غذایی را از سفره صبحانه نادرست دانست و تصریح کرد:«پروتئین پنیر مرغوب و ترکیب اسید آمینه های آن نیاز بدن را برطرف می سازد و منبع مناسبی برای تأمین پروتئین محسوب می شود.»مصرف پنیر از نظر فرهنگ ایرانی، پنیرها خاصیت سیرکنندگی بالایی دارد و دست کم تا 3 ساعت پس از صبحانه فرد احساس سیری می کند ولی به دلیل مقدار چربی و سدیم بالا نباید بیشتر از 30 گرم در روز مصرف شود. در پنیرهای کهنه اسید آمینه طی فرایند تخمیر به آمینه فعال تبدیل می شود که خوردن آن می تواند سلامت شخص را به خطر اندازد ولی امروزه چنین مشکلی وجود ندارد. پنیرها بهترین صبحانه برای افراد دارای اضافه است و حذف این ماده غذایی از سفره صبحانه و جایگزین کردن غلات و ریز مغزها به دلیل دریافت انرژی و کالری بالا عاقلانه و به صلاح نیست. البته بسیاری از مردم با حذف پنیرها به خوردن کره، خامه و سرشیر همراه مربا روی می آورند که به دلیل چربی و انرژی بالاتر باعث چاقی و افزایش فشار خون می شوند.

خواص خوردن پنیر در شب

بهترین زمان مصرف پنیرها، وعده شام و به همراه مصلحات آن (گردو، زیره، سیاه دانه و آویشن) می باشد. زیرا بیشترین میزان ترشح توسط غده پاراتیروئید در هنگام شب صورت می گیرد.فواید خوردن پنیرها قبل از خواب پژوهشگران می‌گویند خوردن پنیرها قبل از رفتن به رختخواب می‌تواند نویدبخش خوابی خوب و راحت در طول شب باشد. به گزارش پایگاه اینترنتی آنانوا، در یک تحقیق ‪ ۲۰۰‬فرد قبل از خواب به مدت یک هفته پنیرها خوردند و ‪ ۷۲‬درصد آنها توانستند خواب خوبی را تجربه کنند. پژوهشگران می‌گویند پنیرها حاوی یک اسید آمینه به نام “تریپتوفان” ‪ (tryptophan۰‬است که فشار روانی را کاهش می‌دهد و به خواب کمک می‌کند. به نوشته نشریه “‪ “sun‬هیئت پنیر انگلیس سفارش انجام این تحقیق را داده است.

خواص اب پنیر در لاغری

به گفته محققان، نوشیدنی آب پنیر مزایای زیادی در کاهش وزن، کاهش میزان گرسنگی، افزایش گلوکز دارد و رژیم غذایی حاوی این پروتئین مانع عملکرد هورمون گرسنگی موسوم به «گرلین» می شود.

احادیث در مورد پنیر

در حدیثی از امام صادق علیه السلام آمده است: نِعْمَ اللُّقْمَهُ الْجُبْنُ، تُعْذِبُ الْ فَمَ وَ تُطَیبُ النَّ کهَهَ وَ تَهْضِمُ ما قَبْلَهُ وَ تُشَهِّی الطَّعامَ؛ چه خوب لقمه ای است پنیر، دهان را تر و تازه و خوشبو می کند، غذای قبلی را هضم و غذا را مطبوع می سازد. بحارالأنوار (ط-بیروت) ج 63، ص 105، ح 11

در حدیثی دیگر آمده است: سَاَلَهُ رَجُلٌ عَنِ الْجُبْنِ… فَقالَ لی: هُوَ ضارٌّ بِالْغَداهِ نافِعٌ بِالْعَشی … وَ یزِیدُ فِی مَاءِ الظَّهْر. مردی درباره پنیر از امام صادق علیه السلام پرسید… امام فرمودند: خوردن پنیر، صبحگاهان مضرّ است و شامگاهان مفید و آب کمر را زیاد می کند. کافی (ط-الاسلامیه) ج 6، ص 340، ح 3

و در یک حدیث دیگر هم از امام صادق علیه السلام، آمده است: الجُبنُ وَالجَوزُ إذَا اجتَمَعا فی کلِّ واحِدٍ مِنهُما شِفاءٌ، وإنِ افتَرَقا کانَ فی کلِّ واحِدٍ مِنهُما داءٌ. پنیر و گردو، چون با هم یک جا جمع شوند، در هر یک از آن ها درمان است؛ امّا اگر از هم جدا شوند، در هر یک از آن ها درد است. الکافی، جلد 6، صفحه 340، حدیث 2

بیشتر بخوانید : خواص گردو ♥ 

  • منصور تنهایی

درد جلوی ساق پا

جمعه, ۴ خرداد ۱۳۹۷، ۰۴:۱۷ ق.ظ

درد جلوی ساق پا

درد جلوی ساق پا ،درد جلوی ساق پا،درد جلو ساق پا،درد استخوان جلوی ساق پا،علت درد جلوی ساق پا،علت درد جلوی ساق پا چیست؟،درد در جلوی ساق پا،علل درد جلوی ساق پا،علت درد جلو ساق پا،درمان درد جلوی ساق پا،علت درد جلوی ساق پا در کودکان،درمان درد جلو ساق پا،درد استخوان جلو ساق پا،علت درد استخوان جلوی ساق پا،علت درد در جلوی ساق پا،درد در ناحیه جلو ساق پا

درد جلوی ساق پا

در این مطلب از سایت جسارت به درد جلوی ساق پا می پردازیم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.

درد جلوی ساق پا

درد در جلو و داخل ساق را شین اسپلینت Shin splint میگویند. این بیماری بخصوص در ورزشکارانی که زیاد میدوند و زیاد میجهند بیشتر دیده میشود. به آن Medial Tibial Stress Syndrome هم میگویند.ساق از کنار هم قرار گرفتن دو استخوان به نام های درشت نی یا تیبیا و نازک نی یا فیبولا درست شده است. استخوان شین Shin bone همان استخوان درشت نی یا تیبیا است. به دو استخوان ساق عضلات زیادی میچسبند که کار آنها حرکت دادن مچ پا و انگشتان پا است. دو عضله مهم ساق عضلات تیبیالیس قدامی Anterior tibialis muscle و تیبیالیس خلفی Posterior tibialis muscle است. عضله تیبیالیس قدامی به جلوی استخوان تیبیا میچسبد و تاندون آن به سمت پایین حرکت کرده و با چسبیدن به پشت پا موجب میشود تا کف پا به سمت بالا و پشت حرکت کند. عضله تیبیالیس خلفی به به پشت استخوان تیبیا میچسبد و تاندون آن به چسبیدن به زیر کف پا موجب میشود تا کف پا به سمت پایین و داخل خم شود.

درد جلوی ساق پا

درد ساق پا که درپزشکی به عنوان سندروم فشار ناحیه میانی ساق پاشناخته شده است وبه دردی اشاره دارد که درقلم پا و جلوی ساق پا در قسمت تحتانی ایجاد میشود این اختلال شرایط التهابی در قسمت جلوی ساق پا است این درد در هنگام فعالیت های شدید مانند ورزش هایی که درآن ها توقف و حرکت انجام می شود که شامل ورزش اسکواش،تنیس یا بسکتبال است ایجاد می شود. دویدن های زیاد روی سطوح سخت هم میتواند ازدلائل بروز درد بعد از دویدن باشد. علت پا درد در قسمت ساق پا عبارتست از: 1- ایجاد فشارهای زیاد روی ناحیه تحتانی ساق پا 2- ایجاد فشار روی ماهیچه ها و عضلات ساق پا درد در ابتدا هنگام انجام فعالیت های فیزیکی ایجاد میشود و سپس کاهش میابد و مجددا باز می گردد در بعضی از مواقع در حین انجام فعالیت های ورزشی با دویدن های طولانی مدت، درد ایجاد میشود در بعضی از مواقع هم درد استخوان ساق پا به تدریج به درد شدید تبدیل می شود، که انجام دادن فعالیت را برای فرد با مشکل مواجه میکند. یکی از مشکلات اساسی که وجود دارد دویدن هنگام بروز درد در افرادی است که دچار درد در قلم وساق پا میشوند بروز این درد نشان دهنده آسیب دیدگی ساق پا وبافت های اطراف آن است فشار برروی مچ پا باعث تشدید آسیب دیدگی و پایداری درد میشود. گینا یکی از قهرمانان دو بعد از برگزاری مسابقات قهرمانی سال 2009 بعد از اینکه 8 کیلومتر دوید ساق پای خودرا بوسیله یخ که در یک حوله قرار داد، پیچید.

درد جلو ساق پا

Shin Splint درد در سطح جلویی و داخلی ساق پا است و بعد از فعالیت های شدید بدنی و ورزش زیاد به وجود می آید. به دنبال فعالیت بدنی زیاد تاندون، عضله و پریوست(پرده نازکی که روی استخوان ها وجود دارد) ملتهب می شود و این التهاب موجب درد می شود. وجود صافی کف پا یا تغییرات دیگر در قوس کف پا، زمینه را برای این بیماری فراهم می کند. این وضعیت در دونده ها و کسانی که درگیر فعالیت های بدنی شدید نظامی هستند بیشتر دیده می شود.

درد استخوان جلوی ساق پا

درد جلوی ساق پا یا شینت اسپلینت (Shin Splint) یک عارضه رایج است که ممکن است پس از دویدن روزانه یا سایر فعالیت‌های جسمی دچار آن شوید. علت این درد ساق می‌تواند التهاب و تحریک‌شدگی عضلات ناشی از استفاده بیش از حد از آنها، «شکستگی فشاری»، شکستگی‌های ریز در پایین استخوان‌های ساق به علت فشار‌های وارد بر آنها، «کف پای صاف» و چرخش بیش از حد پا که قوس کف پایی را کاهش می‌دهد، باشد. این عارضه بسیار رایج است . دوندگان ممکن است پس از افزایش شدت فعالیت جسمی یا تغییر دادن سطحی که بر روی آن می‌دوند- برای مثال دویدن بر روی آسفالت به جای زمین خاکی، دچار آن شوند.

علت درد جلوی ساق پا

علت عمده شین اسپلینت کشیدگی در محل اتصالات ساق به استخوان تیبیا یا درشت نی است. شین اسپلینت معمولا بدنبال کار کشیدن زیاد ار ساق بوجود میاید. حرکات مداوم و زیاد کف و مچ پا موجب آسیب رسیدن به فیبرهای عضلات تیبیالیس خلفی در محل اتصال به استخوان میشود. این حرکات مکرر و مداوم موجب اعمال کشش زیاد و بیش از حد بر روی محل اتصال عضله به استخوان شده و نتیجه آن پارگی های میکروسکوپی در آن ناحیه و در پریوست (پریوست پرده بافتی است که بر روی استخوان کشیده شده است) و بدنبال آن ایجاد التهاب است. این وضعیت کار زیاد کشیدن از ساق معمولا وقتی ایجاد میشود که طریقه انجام ورزش به نوعی تغییر میکند. افزایش سرعت دویدن، بیشتر کردن مسافت دویدن و یا دویدن بر روی زمین سفت یا شیب دار میتواند این تغییرات را ایجاد کند. این وضعیت در دونده ها، کسانی که زیاد میرقصند و کسانی که درگیر فعالیتهای بدنی شدید نظامی هستند بیشتر دیده میشود. کفش های نامناسب و یا آسیب دیده میتوانند موجب این بیماری شوند. در کسانی که صافی کف پا دارند شین اسپلینت بیشتر دیده میشود. کشیدگی محل اتصال عضلات ساق به استخوان تیبیا میتواند در جلو یا پشت آن باشد

علت درد جلوی ساق پا چیست؟

بسیاری از عارضه‌های ستون فقرات باعث پا درد، درد ساق پا و درد لگن تا زانو و دیگر علائم پایین‌تنه مانند خواب رفتن، گزگز، بی حسی و ضعف رفتن ساق پا می‌شود. تشخیص کالبدشناختی صحیح علت سندرم هر درد خاص لازمه درمان‌ موفقیت‌آمیز است. کارشناسان در زمینه‌ی علت بروز درد ساق پا اتفاق نظر ندارند و هنوز علت پا درد به صورت دقیق مشخص نشده است. آنان بر این باوراند که این درد ریشه در فعالیت بیش از اندازه یا استفاده مکرر دارد و معمولاً دوندگان به آن مبتلا می‌شوند.

درد در جلوی ساق پا

علل درد ساق پا بر اساس نظر برخی از کارشناسان وجود پارگی‌های کوچک در ساختار غشاء بین دو استخوان پا در قسمت زیر زانو (درشت نی و نازک نی) است؛ این ساختار را غشاء بین استخوانی می‌نامند. بعضی دیگر بر این باوراند که التهاب تاندون‌ها (تاندونیت)، کشش و رگ به رگ شدن عضله‌ها یا التهاب غشاء پیرامون استخوان‌های درشت نی و نازک نی می‌تواند منشأ درد ساق پاباشد. شکستگی‌های بسیار ریز (میکرو شکستگی‌ها) در سطح استخوان درشت نی نیز علت بروز این درد دانسته شده است. شکستگی‌های فشاری (استرسی) استخوان درشت نی (یکی از دو استخوان پا در زیر زانو) می‌تواند باعث دردی شبیه به درد پا بشود. شکستگی فشاری گونه‌ای شکستگی ناقص استخوانی است و چون معمولاً در نتیجه استفاده مکرر رخ می‌دهد و از آن با اصطلاح آسیب‌های ناشی از استفاده مفرط یاد می‌شود.

علل درد جلوی ساق پا

* شکستگی استرسی: اسکن رادیوایزوتوپ یا ام آر آی به این تشخیص کمک می کند. * تاندونیت * سندروم کمپارتمان مزمن: در این بیماری به دنبال هر فعالیت بدنی شدید که به ساق فشار زیادی وارد کند عضلات ساق متورم و دردناک می شوند.

علت درد جلو ساق پا

درد ناحیه‌ی ساق پا نشانه اصلی است. این درد معمولاً بخش میانی و پایینی ساق پا را درگیر می‌کند و در نیمه داخلی بروز می‌یابد. بیمار در ابتدا پس از دویدن یا تمرین دچار درد می‌شود، اما به مرور زمان هنگام دویدن نیز درد را تجربه می‌کند. در صورت شدید بودن عارضه، درد زمان بالا رفتن از پله‌ها نیز احساس می‌شود.

درمان درد جلوی ساق پا

اغلب بیماران مبتلا به این بیماری با اقدامات غیر جراحی بهبود میابند. مهمترین اقدامات درمانی عبارتند از کاهش فعالیت های بدنی که موجب تشدید درد میشوند استفاده از سرمای موضعی , استفاده از داروهای ضد التهابی , استفاده از کفش های با پاشنه و کفی جذب کننده ضربه , استفاده از کفی قوس دار در کسانی که کف پای صاف دارند بعد از چند هفته میتوان ورزش یا فعالیت بدنی منجر به درد را مجدداً شروع کرد ولی باید مواظب بود که اولاً این بار شدت انجام فعالیت ها را کم کم افزایش داد و ثانیاً قبل از انجام هر فعالیت بدنی بدن را به اصطلاح گرم کرد یعنی نرمش های کششی را به اندازه کافی انجام داد. اگر درد دوباره شروع شد فعالیت را قطع کنید. کمپرس سرما بدهید و چند روز استراحت کنید. و دوباره فعالیت را شروع کنید ولی با سطح باز هم کمتر از قبل.

درمان درد جلو ساق پا

در صورتیکه درد ساق پا برای بیمار تشخیص داده شود حتما باید به پزشک مراجعه کند به دلیل اینکه این عارضه به علت شکستگی ناشی از فشار ایجاد شده است درمان ها برای کاهش درد پا شامل به کار بردن یخ رروی مفصل، استراحت، بستن مفصل و بالا نگهداشتن آن است و در بعضی از مواقع مصرف داروهای ضدالتهاب بدون استروئید مانند ایبوپروفن برای کاهش درد و التهاب توصیه میشود توضیحات بیشتر در ادامه ذکرشده است: 1- دارو: مصرف داروهای ضدالتهاب مانند ایبوپروفن 2- به کاربردن یخ: معمولا بالافاصله بعد از انجام فعالیت های روی مفصل یخ گذاشته میشود. 3- پدهای گرم: به کابردن پدهای گرم قبل از انجام تمرینات میتواند باعث گرم کردن و کاهش گرفتگی عضلات ساق پا شود. 4- تغییرات در انجام تمرینات:کمتر دویدن به دلیل اینکه درد ساق پا به علت فعالیت بیش از حد ایجاد می شود یک درمان قطعی و پایدار از بین بردن دلیل بروز درد است این به این معنی است که تا زمانیکه التهابات به صورت کامل از بین برود باید کمتر بدوید تا فشار کمتری روی مفصل وارد شود. 5- استراحت :حتی متخصصان ارتوپد هم توصیه میکنند که یکی از سریعترین راه ها برای کاهش درد ساق پا توقف فعالیت و دویدن است که باعث کاهش التهابات میشود بعد از استراحت و بهبودی بیمار میتواند به تدریج به انجام فعالیت های خود بپردازد. 6- دویدن به دور یک حوض: یا یک محوطه وانجام تمریناتی مانند استفاده از دستگاه دوچرخه و الپتیکال یکی از بهترین راه ها برای از بین بردن فشار روی ساق پا همراه با حفظ تناسب اندام در طول دوره ریکاوری است.

درد استخوان جلو ساق پا

* مهم ترین اقدام درمانی کاهش چند هفته ای فعالیت های بدنی است که موجب درد شده است. * کمپرس سرد یا بستن محل با بانداژ الاستیک هم می تواند مفید باشد. * انجام نرمش های کششی مفید است. بعد از چند هفته می توان ورزش یا فعالیت بدنی منجر به درد را مجدداً شروع کرد ولی باید مواظب بود که اولا این بار شدت انجام فعالیت ها را کم کم افزایش داد و ثانیا قبل از انجام هر فعالیت بدنی، بدن را به اصطلاح گرم کرد؛ یعنی نرمش های کششی را به اندازه کافی انجام داد. اگر درد دوباره شروع شد فعالیت را قطع کنید، کمپرس سرما بدهید و چند روز استراحت کنید و دوباره فعالیت را شروع کنید ولی با سطح باز هم کمتر از قبل.

علت درد استخوان جلوی ساق پا

علت درد ساق پا ایجاد فشار زیاد به ساق پا و بافت های اتصال که استخوان را به ماهیچه های اطراف خود متصل کرده است میباشد این فشارهای زیاد معمولا بر اثر موارد زیر ایجاد میشود: 1- دویدن روی سرازیری و سطح ناصاف 2- دویدن با پوشیدن کفش های نامناسب 3- انجام دادن فعالیت های ورزشی که در آن سرعت بالای دویدن و توقف های ناگهانی ایجاد میشود افزایش فعالیت ها، میزان شدت و سرعت آنها میتواند منجر به بروز درد ساق پا شود مخصوصا اگر ماهیچه ها به دلیل خستگی نتواند فشارهای وارد شده به ساق پا را جذب کند.خانمها بیشتراز آقایان در خطر ابتلا به درد ساق پا هستند مثلا شکستگی ناشی از فشار میتواند هنگام ابتلا به پوکی استخوان با ضعیف شدن استخوان ها در خانم ها ایجاد شود.افرادی که دچار صافی کف پا و ناحیه کمانی انعطاف ناپذیر و سخت هستند در معرض خطر ابتلا به درد ساق پا قرار دارند.

پیشگیری درد در جلوی ساق پا

آزمایش‌ها و مطالعات متعددی در زمینه پیشگیری از درد ساق پا انجام شده‌اند؛ اما هیچ کدام به یک روش پیشگیری کننده مشخص و تأثیرگذاری مستمر دست نیافته‌اند؛ بنابراین آزمایش‌های بیشتری در این مورد باید طراحی شوند. با این وجود، یکی از یافته‌های امیدبخش به اثر مفید بودن قرار دادن کفی‌های ضربه گیر داخل کفش هنگام ورزش کردن اشاره دارد. استفاده از کفی‌های مخصوص برای اصلاح چرخش به داخل بیش از اندازه پا (در صورت ابتلا به این عارضه) نیز پیشنهاد می‌شود. به علاوه بهتر است به طور منظم کفش ورزشی خود را عوض کنید. همچنین افزایش تدریجی زمان دویدن در روزهای استراحت نیز خالی از فایده نیست.

تشخیص درد در ناحیه جلو ساق پا

پزشکان معمولاً برای بیماران مبتلا به درد ساق پا دستور انجام پرتونگاری (اشعه ایکس) از بخش زانو به پایین پا را جهت تشخیص افتراقی و از میدان حدس خارج کردن شکستگی فشاری یکی از استخوان‌ها می‌دهند. با این وجود، تمام شکستگی‌های فشاری در تصاویر پرتونگاری مشخص نمی‌شوند. پزشک در برخی موارد انجام اسکن استخوانی از بخش پایینی پا را ضروری تشخیص می‌دهد تا بتواند بین درد ساق پا و شکستگی فشاری تمایز قائل شود. در اسکن استخوان مقدار بسیار کمی از ماده رادیواکتیو معمولاً درون رگ بازو تزریق می‌شود؛ سپس از دوربین گاما برای آشکارسازی پرتو ساطع شده از ماده تزریقی استفاده می‌شود. به این ترتیب شکستگی فشاری یا بروز هر گونه تغییر احتمالی به وجود آمده در استخوان‌ها در نتیجه درد ساق پا مشخص می‌گردد. اسکن MRI نیز گاهی اوقات برای تمییز قائل شدن بین درد ساق پا و شکستگی فشاری به کار برده می‌شود.

بیشتر بخوانید : درد کف پا

  • منصور تنهایی